maanantai 28. syyskuuta 2015

Suolainen piirakka, vhh, viljaton



Kinkku-purjopiirakka



Perheestä löytyy muutama henkilö, jotka noudattavat vähähiilihydraattista ruokavaliota. Yksi on herkkä viljoille, vehnälle erityisesti. Tämä suolainen piirakka syntyi erityisesti heitä ajatellen, mutta maistuu hyvin myös muille. Piirakka on hyvää tuoreena, mutta mielestäni vielä parempaa kunnolla jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä! Tämä on loistava vaihtoehto lounaalle, tai vaikka aamupalalle.

Vaikka pohja on pelkkää kananmunaa, väittäisin ettei maistu munalle koska valkuaiset on vaahdotettu.



Jauheliha-paprikapiirakka


Pohja:
3 kananmunaa 
ripaus suolaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ripaus suolaa. Lisää keltuaiset valkuaisvaahtoon ja sekoita varovasti. Levitä munavaahto piirasvuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 - 12 minuuttia.

Laitan tähän erilaisia täytevaihtoehtoja.

Täyte 1
jauhelihaa
paprikaa
juustoraastetta (esim. Edan, Emmental, myös Aurajuustoa voi ripotella)

Täyte 2
palvikinkkurouhetta
purjoa
juustoraastetta (esim Edam, Emmental)

Täyte 3
tonnikala
pepperoni
paprika
juustoraastetta

Ripottele esipaistetun pohjan päälle juustoraastetta. Seuraavaksi laita täytteen muut ainekset ja ripottele vielä juustoa täytteenkin päälle. 

Lopuksi päälle seos näistä:
2 dl kermaa
1 dl vettä
2 kpl kananmunia
ripaus suolaa


Paista piirakkaa vielä 225 asteessa n 20 min tai kunnes piirakan pinta näyttää hyvältä.








Ps. Tuo munapohja on tosi hyvä myös pizzassa. Viidellä munalla tulee sopiva uunipellille







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti