Kinkku-purjopiirakka |
Perheestä löytyy muutama henkilö, jotka noudattavat vähähiilihydraattista ruokavaliota. Yksi on herkkä viljoille, vehnälle erityisesti. Tämä suolainen piirakka syntyi erityisesti heitä ajatellen, mutta maistuu hyvin myös muille. Piirakka on hyvää tuoreena, mutta mielestäni vielä parempaa kunnolla jäähtyneenä ja jääkaappikylmänä! Tämä on loistava vaihtoehto lounaalle, tai vaikka aamupalalle.
Vaikka pohja on pelkkää kananmunaa, väittäisin ettei maistu munalle koska valkuaiset on vaahdotettu.
Jauheliha-paprikapiirakka |
Pohja:
3 kananmunaa
ripaus suolaa
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ripaus suolaa. Lisää keltuaiset valkuaisvaahtoon ja sekoita varovasti. Levitä munavaahto piirasvuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 - 12 minuuttia.
Laitan tähän erilaisia täytevaihtoehtoja.
Täyte 1
jauhelihaa
paprikaa
juustoraastetta (esim. Edan, Emmental, myös Aurajuustoa voi ripotella)
Täyte 2
palvikinkkurouhetta
purjoa
juustoraastetta (esim Edam, Emmental)
Täyte 3
tonnikala
pepperoni
paprika
juustoraastetta
Ripottele esipaistetun pohjan päälle juustoraastetta. Seuraavaksi laita täytteen muut ainekset ja ripottele vielä juustoa täytteenkin päälle.
Lopuksi päälle seos näistä:
2 dl kermaa
1 dl vettä
2 kpl kananmunia
ripaus suolaa
Paista piirakkaa vielä 225 asteessa n 20 min tai kunnes piirakan pinta näyttää hyvältä.
Ps. Tuo munapohja on tosi hyvä myös pizzassa. Viidellä munalla tulee sopiva uunipellille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti