"Hhmm.. tämä on ihan tuttu maku! Maistuu ihan joululta!"
Joskus vuosia vuosia sitten olen tehnyt vastaavaan tyyliin kakkua ja nyt tuli tämä mieleen! Tämä on oiva herkku ja helposti saa esim gluteenittomankin. Liekkö tämä vanhanaikainen leivonnainen.. vai vain unohdettu.
Makuina tuli heti mieleen piparkakku ja suklaa, joten niitä lähdin kokeilemaan. Liivatteen määrä oli aluksi arvoitus, mutta ajattelin että tummasuklaa jähmettää täytettä niin hyvin, ettei enempää liivatetta tarvita. Tästä tuli aika tuhdin makuinen kakku, ei isoa palaa tarvitse ottaa.
Torttupohja:
3 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon siiviöiden ja varovasti käännellen. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n 8 minuuttia.
Kääretortuntäyte:
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
12 kpl ohuita piparkakkuja murusteltuna
Kääretortun voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.
Vuoraa n 2 litran kokoinen astia muovikelmulla. Asettele kääretorttuviipaleet astian reunoille ja pohjalle. Valmista täyte.
Täyte:
200 g tummaa suklaata
2 kpl liivatelehtiä
3 rkl kahvia
1 prk (250 g) vaahtoutuva vaniljakastike
1 prk (200 g) Ranskankermaa
0.5 tl piparkakkumaustetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa, muista sekoittaa välillä!
Sekoita suklaasula ja ranskankerma keskenään.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää ranskankerma-suklaa seos vaniljavaahtoon. Lisää lopuksi piparkakkumauste.
Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte astiaan kääretorttupalojen päälle. Anna valmistua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ja kumoa tarjoiluvadille. Poista muovikelmu varovasti kakun päältä.