lauantai 23. huhtikuuta 2016
Maailman paras omenapiirakka
Tämän ihanan reseptin sain vuosia sitten ystävältä, kiitos A! Ihan on nimensä veroinen piirakka! Tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin, taitaa olla parempaa huomenna, kuin tänään. Ennen tarjoamista anna vähintäänkin jäähtyä kunnolla. Tämä on munaton piirakka, eli tämä herkku sopii muna-allergisellekkin.
Pohja:
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
2 dl maitorahkaa
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 - 3 omenaa raastettuna
Sekoita täytteen ainekset lukuun ottamatta omenaraastetta. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä raastetut omenat päällimmäiseksi. Ripottele päälle kanelia ja sokeria, tai fariini sokeria.
Paista 175 asteessa keskitasolla noin 40 minuutti.
Jäähdytä kunnolla ennen tarjoamista. Tämä on hyvää samana päivänä kun on tehty, mutta vielä parempaa seuraavana päivänä ja jääkaapissa säilytettynä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuinka isoon vuokaan tämä kuuluu tehdä?? :)
VastaaPoista24 cm irtopohjavuokaan tein. :) Voi toki tehdä eri kokoiseenkin, näkyy tietenkin piirakan korkeudessa...
PoistaOnnistuisikohan rahka korvata mascarponella?
VastaaPoistaUskon että hyvin voi korvata mascarponella. Voisi tulla pehmeämpikin tuntuma kuin rahkalla :)
PoistaJep hyvin onnistui mascarponella mutta rahkalla varmasti kevyempää ja raikkaampaa ��
PoistaVarmasti ihana. Miten olisi jos tekisin kaksi kerralla? Toinen jos syön heti ja toinen huomenna. Sitten tiedän eron 😉😀
VastaaPoistaNo niinhän se olis kätevä tehdä niin saa maistaa tuoreena ja toisen huomenna! :D
PoistaVoiko tehdä glut jauhoista
VastaaPoistaihmettelen.miksi täytteeseen ei tule yhtään kananmunaa.Paistoin yhden ja täytteestä tuli ihan lölllöä.Onneksi olin yksin ja söin sen omenasillolla,Jos vielä paistan suraavan kerran,nni lisään ainakin 2 pientä kanamunaa.
VastaaPoista