maanantai 28. maaliskuuta 2016

Limejuustokakku



Ihania vieraita saatiin pääsiäisen ajaksi! Oli taas aihetta tehdä jotain hyvää ja tällä kertaa tein mm limejuustokakun. Mausta tuli ihanan raikas ja pehmoinen! Ja päällisen väri oli sellainen mitä olin ajatellutkin. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekkin!



Pohja:
200 g kaurakeksejä
70 g sulaa voita

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa sekaisin. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte: 
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 dl limemehua (2-3 limeä)
4 liivatelehteä
vajaa 1 dl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista limemehu. Yhdistä vaniljatuorejuusto, mascarponejuusto puolet limemehusta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto tuorejuusto-mascaponeseokseen. Lisää sokeri. Kuumenna loput limemehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin, mutta varovasti. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi. Levitä täyte kaurakeksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ennen kiilteen laittamista.

Kiille:
3,5 dl lime-sitruunamehua (Marlin Juissia käytin)
puolikkaan limen mehu
4,5 liivatelehteä 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista limestä mehu ja lisä mehu lime-sitruunamehuun. Laita kattilaan 0,5 dl mehua ja kuumenna, sulata mehuun lionneet liivatteet. Kaada seos muun mehun sekaan ohuena nauhana. Anna seoksen jonkin aikaa olla astiassa ja varmista ettei se ole lämmintä. Lusikoi seos kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.   




Koristelin kakun sulalla suklaalla ja pienillä suklaamunilla. Suklaan saa pursotettua nätisti kun sulattaa suklaan pienessä minigrip-pussissa vesihauteessa. Kun suklaan on sulanut, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota. Jos käytät koristelussa noita suklaamunia, pohjusta paikka ensin valkosuklaalla. Munista irtoaa päällinen todella helposti, jos se on paljaaltaan kiilteen päällä.









2 kommenttia: