perjantai 4. maaliskuuta 2016

Vadelma-suklaapannacotta

Tänään oli sellainen aamu että sain juosta kahteen otteeseen koululla. Oli keskustelua ja koululääkäriä. Oli vasta aamupäivä ja tuntui että päivä on pitkä.. muistin jääkaapissa olevan ison määrän kermaa. Ja muistin muutama vuosi sitten ostamani pienet sydämenmuotoiset silikonivuoat. Noita vuokia ei juurikaan ole tullut käytettyä. Eipä tarvinnut kauaa miettiä mitä kokeilen... 

Pannacotta on kyllä niin helppo herkku tai jälkiruoka että useammin voisi tehdä! Kun sen saa jääkaappiin jähmettymään, se on valmis nostettavaksi pöytään muutaman tunnin päästä, tai sen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi. On myös oiva ja näyttäväkin viljaton herkku. Raaka-aineita ei välttämättä tarvitse olla montaakaan, kun niistä syntyy jo herkullinen annos

Tällä ohjeella näitä tuli 10 kpl noihin sydänvuokiin tehtynä. Nämä tekemäni olivat pieniä annoksia. Voi myös tehdä suoraan vaikka lasipikareihin tai jälkiruokakulhoihin. Mielestäni näissä täytyy näkyä tuo suklainen osuuskin eli jos ei ole vuokia, tekisin lasiastiaan/pikariin. Öljysin vuoat ruokaöljyllä ja todella hyvin irtosivat vuoasta.

Vadelmainen osa:
1,5 dl vadelmia TAI reilu 0,5 dl vadelmamehua
1,5 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
0,25 dl sokeria 

Jos käytät kokonaisia, esim pakastevadelmia, kippaa ne kattilaan ja lisää pieni tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele niin kauan että mehu on irronnut vadelmista. Siivilöi vadelmat niin että mehu jää jäljelle, mittaa vähän reilu 0,5 dl mehua kattilaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää kerma kattilaan missä on vadelmamehu. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää sokerit. Ota kattila pois levyltä ja lisää seokseen lionneet liivatteet. Tarkista vielä maku tässä vaiheessa ja lisää halutessasi sokeria.  

Jaa seos vuokiin tai jälkiruokapikareihin. Laita annokset jääkaappiin hyytymään noin tunniksi. Valmista sillä aikaa suklaaosuus.


 
Suklaaraita:
3 dl kuohukermaa
1,5 liivatelehteä
80 g tummaa suklaata (TAI 80 g maitosuklaata)
2 tl sokeria (jos käytät maitosuklaata, sokerin voi jättä pois.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma kattilaan ja lisää suklaa. Kuumenna niin että suklaa sulaa, lisää tarvittaessa sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, ota kattila pois levyltä ja lisää seokseen liivatelehdet. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

Lusikoi jo aikalailla jäähtynyt suklaaraita hyytyneen vadelmapannacotan päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Muutaman tunnin päästä valmista, riippuen siitä miten paksuja teit kerroksista. Minulla olivat valmiita vajaa 2 tuntia siitä kun aloin näitä tekemään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti