sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kananmunasta on moneksi, kananmunapuput, kananmunakukot ja kananmunakissat
Nyt alkoi jo vähän huvittaa miten monta erilaista juttua kananmunasta voi tehdä! Aikaisemmin tuli hiiriä, sieniä, sydämiä.. ja nyt tuli kukkoja ja pupuliineja. Näillä saa iloa ja hauskuuttakin ruokapöytään! Erityisesti ovat on lasten mieleen, mutta ilahduttaa aikuisiakin. Kivoja vaikka myös pääsiäistä ajatellen. Raaka-aineetkin hyvin yksinkertaiset!

Puput syntyivät niin että keitetyn kananmunan pohjasta leikkasin siivun pois. Siitä siivusta tulee korvat kun leikkaa veitsellä siitä loven pois. Kananmunan päälle tein hyvällä veitsellä viillon, johon korvat upotetaan. Silmiksi laitoin mustapippurit, kiinnitys joko majoneesilla tai upottamalla. Näihin pupuihin upotin pippurit tekemällä pienen viillon haluttuun kohtaan. Ristisuu syntyi leikkaamalla kurkunkuoresta sopivat osat ja kiinnittämällä ne sopivaan kohtaan. 

Toisella kertaa puput olivat kukkaniityllä! Kukat painelin muoteilla. Yritin keksiä raaka-aineita mitkä olisivat mahdollisimman värikkäitä. 

Porkkanoita ostin normaali oransseja ja lisäksi keltaisia ja sellaisia missä on oranssia ja violettia. Kaikenlaista sitä voikin olla! Nuo porkkanat sopivat tähän tarkoitukseen täydellisesti. Kiehautin porkkanasiivuja ensin muutamia minuutteja jotta kukat olisi helpompi painaa. Kukkia syntyi myös paprikasta ja kurkusta.


Nämä kanat ja kukot on myös hauskoja ja hyvin yksinkertaisia tehdä. Porkkanasta harja ja nokka, pippurista silmät. Leikkasin porkkanasta pyöreän siivun ja terävällä veitsellä leikoin viipaleen sopivan muotoiseksi. Kananmuna pystyyn, viilto päälle ja siihen upotin harjan ja nokan. Kukat on tehty värillisistä porkkanoista muotilla painamalla. Muutaman kukan tein "porkkanan terottimella", hauska keksintö se. Sellaisen löytää esim Tigeristä.Sain vielä ehdotuksen että tee vielä kissoja! Tottakai oli yritettävä! Mielestäni näyttää kyllä vähän hiiriltä..  mutta kyllä niissä kissaakin täytyy olla koska tyttäreni, pian 2 v, sanoi heti että "kissa mauuuu" kun näki nämä.


2 kommenttia:

  1. Todella suloisia, pitää kokeilla, vaikka ei olekaan pääsiäinen!

    VastaaPoista