torstai 7. huhtikuuta 2016

Ihana pehmeä jäätelö ilman jäätelökonetta



Ei voisi jäätelön tekeminen enää helpommaksi mennä! Tähän tarvitset vain kaksi raaka-ainetta, sekä makuaineet. Vain mielikuvitus rajana minkä makuista jäätelöä haluat! Jäätelön rakenne on sileä ja pehmeä, eli juuri sellaista kuin jäätelön kuuluu ollakkin.

Nyt käytin makuina mustikkaa ja vadelmaa, eli siitä syntyi kuningatarjäätelö. Toiseksi mauksi valitsin lakritsi-suklaan. Kokeilemisen arvoisia voisi olla esim vadelma-turkinpippuri, mansikka, lime, kahvi, tumma- maito- ja valkosuklaa, mango, kinuski, pätkis, vaahtokarkki, puolukka, kaneli, päärynä.. makujen kirjo on rajaton! Aivan ihanaa tuli kun laittoi raitoja valmista suklaakastiketta ja sitten vähän haarukalla pyöräyttelee, jotta kastike sekoittuu tasaisemmin.






Raaka-aineet:
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
6 - 7 dl  kuohukermaa (käytin laktoositonta kuohukermaa)
(halutessasi lisää hieman glukoosisiirappia) 
makuaineet

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen purkillinen kondensoitua maitoa varovasti sekoittaen. Mausta haluamallasi tavalla, kaada astiaan ja laita pakasteeseen. Pakasta vähintään neljä tuntia, mieluusti pidempäänkin.

Jäätelöä tulee noin kaksi Aino-jäätelörasiallista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti