perjantai 26. helmikuuta 2016

Suklaa-mangokääretorttu (gluteeniton)





Reissusta palattuamme huomasin jääkaapissa yksinäisen mangorahkapurkin. Rahka oli pian käytettävä pois, ja se muuntui tällaiseksi mango-suklaatortuksi. Tästä tuli oikein pehmoisen makuinen ja suklaa sopi hyvin mangon lempeän maun kanssa.Torttu oli hyvin suklainen. Jos haluaa mangon makua enemmän niin täytteeseen voisi lisätä mangososetta, tai pohjan voi sivellä mangososeella.

Suklaatorttupohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Paista pohja 200 asteessa n 8 minuuttia.

Täyte:
1 prk Mangorahkaa
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria 
(Jos haluaa enemmän mangon makua, niin mangososetta torttupohjan päälle levitettynä)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja vaniljasokeri. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja rullaa rullaksi. 

Suklaakuorrutus
100 tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja ota kattila pois levyltä. Paloittele siihen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakuorrutus kääretortun päälle ja koristele suklaarouheella ja suklaakarkeilla. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti