torstai 26. marraskuuta 2015

Piparkakku-suklaa Charlotte russe

 
"Hhmm.. tämä on ihan tuttu maku! Maistuu ihan joululta!"







Joskus vuosia vuosia sitten olen tehnyt vastaavaan tyyliin kakkua ja nyt tuli tämä mieleen! Tämä on oiva herkku ja helposti saa esim gluteenittomankin. Liekkö tämä vanhanaikainen leivonnainen.. vai vain unohdettu.

Makuina tuli heti mieleen piparkakku ja suklaa, joten niitä lähdin kokeilemaan. Liivatteen määrä oli aluksi arvoitus, mutta ajattelin että tummasuklaa jähmettää täytettä niin hyvin, ettei enempää liivatetta tarvita. Tästä tuli aika tuhdin makuinen kakku, ei isoa palaa tarvitse ottaa.


Torttupohja:
3 kpl kananmunia 
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon siiviöiden ja varovasti käännellen. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n 8 minuuttia. 

Kääretortuntäyte:
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
12 kpl ohuita piparkakkuja murusteltuna

Kääretortun voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. 

Vuoraa n 2 litran kokoinen astia muovikelmulla. Asettele kääretorttuviipaleet astian reunoille ja pohjalle. Valmista täyte.

Täyte: 
200 g tummaa suklaata
2 kpl liivatelehtiä
3 rkl kahvia  
1 prk (250 g) vaahtoutuva vaniljakastike
1 prk (200 g) Ranskankermaa
0.5 tl piparkakkumaustetta 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa, muista sekoittaa välillä!

Sekoita suklaasula ja ranskankerma keskenään. 

Vaahdota vaniljakastike. Lisää ranskankerma-suklaa seos vaniljavaahtoon. Lisää lopuksi piparkakkumauste. 

Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte astiaan kääretorttupalojen päälleAnna valmistua jääkaapissa vähintään 3 tuntia ja kumoa tarjoiluvadille. Poista muovikelmu varovasti kakun päältä. 

 

  











2 kommenttia:

  1. Mitäs tehtiin väärin, kun torttu halkeili ihan ruman näköiseksi? Olisiko taikinaan kuulunut vehnäjauhoja vai millä halkeilun olisi voinut estää? Rullasin jäähtyneenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että minuakin harmittaa kun kävi niin että halkeili! Tällä ohjeella teen aina tumman torttupohjan, sama ohje kuin Kinuskikissan unelmatorttupohja. En osaa kyllä sanoa miksi teillä kävi nyt noin. Olisko pohja saattanut paistua hieman liikaa ja kuivahtaa..

      Poista