tiistai 3. marraskuuta 2015

Kiltit pöllötPäivä alkoi niin että kiidettiin viemään kerholainen kerhoon. Yllätys yllätys kerhoa ei ollutkaan, ja syy oli aika erikoinen! Kerhotilassa oli juuri äskettäin vilistänyt hiiri tai rotta! Hyi! Ohjaaja oli siis tehnyt päätöksen, että kerho perutaan ja hiiri tai rotta yritetään saada nalkkiin. 

Kerholainen oli tietenkin aluksi tosi pettynyt peruuntuneeseen kerhoon. Tultiin kotiin, hän piti heti tauon ja söi kerhoeväät. Ja oli tyytyväinen.

Tästä päivästä tuli sitten aika pöllöpäivä.. hyvällä tavalla siis! Aamusta ajeltiin kauppaan valitsemaan pöllönsilmiä ja nokkia. Aika mukavasti löydettiin sopivat. Aiemmin olen tehnyt mokkapalapöllöjä, mutta nyt kokeiltiin muffinsseja. Ja silmät ollaan ennen tehty Dominoista, nyt ei niitä haluttu! Muffinssien ohje Kinuskikissa leipoo -kirjasta.

Tämä on hyvä perusohje,  jota voi itse vähän muokata tarpeen mukaan. 

150 g voita
1,5 dl sokeria

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaota  
2 tl leivinjauhetta

1,5 dl kermaa tai maitoa

suklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitelleen munat hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen taikinaan kerman/maidon kanssa. 

Laita lusikallinen taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle suklaapala ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa n 15 minuuttia.

Asettele jäähtyneen muffinssin päälle mieleiset silmät ja nokat. Itse käytin sulaa suklaata kiinnittämiseen. Erilaisilla silmillä saa vaikka minkä näköisiä pöllöjä!!

1 kommentti: