keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Etanaleivokset, kääretorttuleivos



Olin luvannut tarjota lapsille salaperäisiä Etanaleivoksia syntymäpäiväni kunniaksi! Tuollaisia niistä sitten tuli, ja kovasti tykkäsivät ja ihastelivat! 





Nämähän voi tehdä millaisesta kääretortusta haluaa, mutta kerron millaisia makuja minä käytin. Halusin tumman pohjan, jotta täyte näkyy paremmin ja leivos näyttää vielä enemmän etanalta.

Pohja:
3 kpl kananmunia 
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon siiviöiden ja varovasti käännellen. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n 8 minuuttia. 

Täyte:
100 g mascarpone-juustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
3 tippaa minttuöljyä/minttuaromia

valkosuklaata 

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto ja mascarponejuusto. Mausta sokerilla, vaniljalla ja minttuöljyllä. 

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, jätä yksi reuna ilman täytettä. Raasta täytteen päälle reilusti valkosuklaata. Rullaa kuten kääretorttu rullataan, mutta älä rullaa loppuun saakka. Leikkaa torttu paloiksi. 

Lidlistä saa noita pieniä "suukkoja" joita käytin etanoiden päinä. Niihin tein valko- tai tummasuklaalla suut ja silmät. Cocktailtikut leikkasin sopivan mittaisiksi ja pyörittelin marsipaanista pallerot tikkujen päihin. Tikun terävän pään sai hyvin upotettua suukkon ilman että suukko olisi haljennut. 

Koristele etanat haluamallasi tavalla.




















1 kommentti: