maanantai 5. lokakuuta 2015

Tarinointia ja suklaapuuroa

Lapsi joka ei kyllä koskaan huvikseen, varsinkaan omasta aloitteesta kirjoita mitään, kirjoitti tarinan pikkusiskostaan. Syntyi hieno tarina ja samalla on hyvää harjoitusta joka on tarpeen. Tarinan opetus taitaa olla ystävien ja ihmisten tärkeys elämässä. Syntyi myös tarina eksyneestä äidistä, joka lopulta löysi kotiin ja oli onnellinen. Kirjeenkin sai kirjoitettua Espanjaan saakka lähetettäväksi! Kyllä pitäisi enemmän kannustaa kirjoittamaan, vaikkapa kirjeitä kavereille ympäri Suomen! Oman kirjeen saaminen on aina hyvin juhlavaa ja yllättää aina. Laskuja sisältävät kirjeet aikuisille onkin sitten jo ihan eri juttu... ;) 

Lapsuudesta on jäänyt mieleen Suklismanna, joka oli kyllä ihan kamalaa.. itse en ainakaan tykännyt ja muistelen ettei oikein muutkaan. Lapsen korvissa "suklaapuuro" kuulostaa varmasti älyttömän hyvältä, mutta kyllä se Suklismanna ei sitä ollut!

Tämä suklaapuuro tuntui kyllä maistuvan.. Tuntuu mannapuurolta, mutta maistuu suklaakiisseliltä! 


1 l maitoa
1 1/4 dl mannasuurimoita
5 rkl tummaa kaakaota
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää vispaten siihen muut aineet jotka olet yhdistänyt. Keittele koko ajan sekoittaen n 10 minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Sokeria voi lisätä jos ei tarpeeksi makealta maistu. 2 kommenttia: