torstai 22. lokakuuta 2015

Juustosarvet


Muutama vuosi sitten mummulassa ollessa yksi lapsista pyysi aamupalalla "haavia". Kukaan ei ymmärtänyt mitä ihmettä se haavi oikein on! Jossain vaiheessa selvisi että hän tarkoitti sarvia! Erityisesti tämän lapsen mieleen on ollut mummun tekemät sarvet. Ilo on ollut suuri, kun tuliaisinakin mummulasta on tullut iso pussi sarvia, juuri tälle lapselle osoitettuna. Toki on tarjonnut muillekkin. 
Tämä resepti on siis anopilta peritty ja erittäin mieleinen, arkeen ja juhlaan. Ns arkisempia saa vähentämällä voin määrää ja käyttämällä osittain vaikka eri jauhoja. 

5.5 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
0.5 tl suolaa

2 dl maitoa
25 g hiivaa

juustoraastetta tai juustoraaste-kananmunaseos

Sekoita hyvin vehnäjauhot, voi ja suola. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää neste taikinaan ja sekoita nopeasti. Lisää taikinaan halutessasi juustoraastetta tai laita juusto-munaseos sarven sisään myöhemmin. Laita taikina vähintään 15 minuutiksi kylmiöön.

Jaa taikina viiteen osaan. Kauli kolmeen kertaan ja jaa pyöreä taikinalevy kuuteen osaan ja rullaa sarviksi. Sisään voi laittaa juustoraaste-kanamunaseoksen halutessaan. Kanamuna pitää juuston hyvin sisällä ja kuohkeana. Tällä kaavalla sarvista tulee aika pieniä, eli taikinan voi jakaa neljäänkin osaan niin saa vähän isompia.

Paista 225 asteessa n 15 minuuttia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti