perjantai 2. lokakuuta 2015

Kinuski-puolukka-suolapähkinätorttu





Makeaa, kirpeää ja suolaista... Tämä torttu on muovautunut pitkään käytössä olleesta reseptistä. Suolapähkinän voi halutessaan jättää pois, mutta se kyllä noin pienissämäärin sopii loistavasti tuohon! :)

Pohja on vehnätön ja mukavan murea! Sisältää ruista ja kauraa. 






Pohja:

100 g pehmeää voita
0.5 dl sokeria

1 muna

1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. 

Levitä taikina piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan, jonka pohjan olet vuorannut leivinpaperilla. Jos teet irtopohjavuokaan, tortun voi laittaa tarjolle esim jalalliselle kakkuvadille. 

Paista pohjaa 200 ast n 15 minuuttia. Jäähdytä.

Levittele pohjan päälle n 4 dl puolukoita. Tee kinuski.

Kinuski:

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Keitä kinuskia noin 10 minuuttia. Lusikoi hieman jäähtynyt kinuski puolukoiden päälle. Lopuksi ripottele päälle puolisen desiä murskattuja suolapähkinöitä. 


 













3 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! -mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että näyttää herkulliselta...:) Kannattaa kokeilla niin saa maistaakkin! ;) Tämä on helppo tehdäkkin!

      Poista
  2. Nam! Näyttää NIIN hyvältä! :P

    VastaaPoista