keskiviikko 30. syyskuuta 2015

"Hittisuklaapiirakka"
 
Tästä herkusta näin juttua, ja oli ihan pakko saada kokeilla! :D Ei vois enää olla yksinkertaisempaa leivonnaista ja sai tuon ihan nätin näköiseksikkin!

Tähän siis tarvitsee vain suklaalevyn, voitaikinaa ja kananmunan. Kaikki epäterveellinen siis samassa paketissa! :D 


2,5 levyä voitaikinaa
suklaalevy
kananmuna voiteluun

1. Kaulitse voitaikinat yhtenäiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levyn tulee olla reunoiltaan noin viisi senttiä suklaalevyä isompi.
2. Laita suklaalevy taikinan keskelle ja tee taikinan reunoihin noin sentin välein viillot. Voit tehdä ne terävällä veitsellä tai saksilla.
3. Asettele sentin levyiset taikinasuikaleet suklaalevyn päälle vuorotellen kummaltakin puolelta. Suklaalevyn tulee peittyä kokonaan.
4. Voitele vielä piirakka kananmunalla ennen kuin laitat sen uuniin. Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.


Tässä vielä osoite mistä löytyy video tekemisestä: http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015092220397164_ah.shtml

Paistoin kyllä pidempään kuin 15 minuuttia, ja tuntuu että se oli tarpeen. Taikina voi olla voitaikinan sijaan esim lehtitaikinaa. Tästä tuli kommentteja että taivaallisen hyvää, herkkua, älyttömän hyvää...! 

 


4 kommenttia:

 1. ☺no on varmasti herkkua! Voisko ohjetta saada suoraan blogiin vai tuleeko siinä tekijänoikeudet vastaan tai jotain?

  VastaaPoista
 2. Sinä se jaksat kokeilla! Olispa joskus itelläki intoa. On kyllä hienoja leivonnaisia ja varmasti hyviä! :) Mukavaa viikonloppua.♡ -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! :) Tykkäisin enemmänkin kokeilla, mutta pitää vähän syöjiäkin aatella... :D Hyvää viikonloppua myöskin!

   Poista