perjantai 18. syyskuuta 2015

Mud cake, se maailman paras



Tämä suussasulava suklainen herkku on jo vuosia ollut hyvin toivottu lähes joka syntymäpäiville ja muihinkin juhlahetkiin. Tähän ei tunnu kukaan kyllästyvän ja niin kuin tytär tuumasi: tähän jää koukkuun! 

Mielestäni tässä on todella tärkeässä roolissa paistoaika, sen on oltava just eikä melkein! Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa niin täydellistä tulee!

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria

200 g leivontasuklaata
200 g voita

2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi esim kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa sinne sulamaan. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon ja lopuksi kuivat aineet.

Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. Leivinpaperi kannattaa laittaa vuoanpohjalle ja sen jälkeen jauhottaa.

Paista 200 asteessa, 12 minuuttia. Kakku jää hyvin hyllyväksi keskeltä, jäähdytyksen jälkeen säilytä jääkaapissa. Parhaimmillaan tämä kakku on seuraavana päivänä! 

Resepti bongattu alunperin Fazerin sivuilta. Paistoaika kymmeniä kertoja testattu että tuo 12 minuuttia on hyvä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti