perjantai 9. lokakuuta 2015

Banaani-suklaakakku






Tämä on aivan ihana ja todella mehevä kakku! Tähän saa upotettua ne tummat banaanit, jotka ei muuten enää kelpaa. Tällä ohjeella kakku on aina onnistunut.



150 g pehmeää voita
3,5 dl sokeria

3 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia 
1 dl tummaa kaakaojauhetta

2-3 banaania (mitä "huonompia", sitä parempia tähän)
0.75 dl kermaa 

Päälle:
suklaata sulatettuna ja rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit ja lisää ne kerman sekaan. Lisää kuivat aineet ja banaani-kermaseos taikinaan. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Annan hetken jäähtyä ennen kumoamista.

Paloittele suklaa pussiin, upota pussi kuumaan veteen niin että suklaa sulaa. Tee pussinkulmaan pieni reikä, josta voit pursottaa suklaan täysin jäähtyneen kakun päälle. 




















2 kommenttia:

  1. Kiitos loistavasta banaanikakun ohjeesta, jossa ei oikeasti maistu banaani. Meidän banaani-inhokkikin söi suklaakakkua hyvällä ruokahalulla �� -Satu

    VastaaPoista