lauantai 18. marraskuuta 2017

Suklaakupit mascarponetäytteellä (vhh, gluteeniton)


Suklaakupit oli jo pidempään olleet mielessä ja tänään oli se päivä jolloin sain tehdä näitä! Tänään elämässä sattui olemaan juhlanaihetta ja halusin tehdä jotain vähähiilihydraattista tarjottavaa. Nämä olivat siis täydellinen ratkaisu. Sai nättiä ja hyvää tarjolle! 

Ja olihan meillä hauskaa näitä tehdessä, koska kaikki ei heti menny niin kuin olin ajatellu... sai nauraa vatsansa kipeäksi apulaisten kanssa! Muutama ilmapallo jotka oli juuri uitettu sulassa suklaassa, räjähtivät niin että suklaata oli kaikkialla... onneksi se vain nauratti.

Ensimmäistä kertaa elämässäni myös temperoin suklaan, selvästi se tässä tarkoituksessa kannattaa! Käytin 81 prosenttista suklaata, koska halusin mahdollisimman vähähiilihydraattista.

Suklaakuppien (n 12 kpl) tekemiseen tarvitset:
Vesi-ilmapalloja (varmasti myös tavalliset käy, ne saattavat vain olla hieman suurempia) 
Suklaata 200 g (käytin tummaa suklaata, voi tehdä maitosuklaastakin)

1. Puhalla ilmapallot.
2. Temperoi suklaa. Tein näillä ohjeilla: Suklaan temperointi
3. Uita pallot sulassa suklaassa ja nosta pallot leivinpaperin päälle. Laita pallot jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. 
4. Kun suklaa on jähmettynyt, puhkaise pallot neulalla ja poista ilmapallot. Tämä oli hieman haastavaa, käytin apuna cocktailtikkuja.
5. Täytä kupit ja tarjoile!


Täytteeseen laitoin:
1 prk mascarponejuustoa
1 prk vispikermaa
Tummaa kaakaojauhetta
Vadelmia
Steviaa (tai makeuta haluamallasi tavalla)

Lisää astiaan mascarpone ja vispikerma, vaahdota kiinteäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Mausta toinen osa tummalla kaakaolla ja lisää toiseen osaan vadelmat. Makeuta haluamallasi tavalla. 

Täytteeksi sopii hyvin myös vaikka jäätelö, marjat, rahka, tuorejuusto-kermavaahto.. vain mielikuvitus rajana! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti