torstai 1. syyskuuta 2016

Omena-kaneli-juustokakku, paistettava juustokakku



Minä oon kyllä ihan hurahtanut näihin paistettaviin juustokakkuihin! Kotimaiset omenat houkuttivat  kokeilemaan kakkua, missä maistuu omena ja kaneli. Tuli kyllä äärimmäisen hyvää, ehkä parasta omenakakkua mitä olen koskaan tehnyt. Mukailin Leila Lindholmin "Pala kakkua - ja paljon muuta" -kirjan ohjetta, mm kanelia ja omenaa lisäten. 

Tein 22 cm vuokaan, jos teet isompaan, huomio paistoajassa.


Pohja:
300 g täysjyvä Digestivekeksejä
150 sulaa voita

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla. Paista pohjaa 175 asteessa n 10 minuuttia.

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1½ tl kanelia
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
180 g valkosuklaata

Päälle:
Omenasiivuja

Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sileäksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja maissitärkkelys. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen ja lisää sen jälkeen kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, tai vesihauteessa. Lisää valkosuklaa täytteeseen. 

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele omenasiivut täytteen päälle (jos haluat kukan muotoon, aloita ulkosyrjältä) ja paista kakkua ensin 40-50 minuuttia 175 asteessa. Jos kakku tummuu päältä, laita päälle folio. Sammuta uuni ja anna kakun lekotella vielä jälkilämmössä n 30 minuuttia.

Jäähdytä kakku ja säilytä jääkaapissa! Parasta seuraavana päivänä! 





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti