torstai 28. heinäkuuta 2016

Kinuskinen punaherukkamoussekakku, viljaton


Punaherukoita poimiessa pulpahti tällainen kakkuidea mieleen. Tässä se nyt on toteutettuna! Kinuski ja punaherukkahan ovat voittamaton yhdistelmä! Sisällä pehmoinen ja vaniljainen mousse. Tämä on myös  kokonaan viljaton. Tykkäsin kovasti tästä kokeilusta! 

Vuoraa n 1,5 litran kokoinen kulho kelmulla. Asettele viinimarjoja kulhon pohjalle ja reunoille. Noin 4 dl tarvitset tähän hommaan marjoja. Yllättävän hyvin marjat pysyivät reunoilla ennen moussen kaatamista astiaan. Kulhon yläreunan voit jättää marjattomaksi, niin mousse näkyy nätisti ulospäin.

Mousse:
1 dl vahvaa punaherukkamehua (kiehautin pienessä vesimäärässä n 3-4 dl herukoita ja paseerasin siivilän läpi)
4 liivatelehteä
1 purkki Flora Vispiä
250 g vaniljatuorejuustoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
vajaa ½ dl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada kulhoon Flora Visp, tuorejuusto ja vaahtoutuva vaniljakastike. Vatkaa seos vaahdoksi ja lisää sokeri.  Sulata lionneet liivatteet kuumaan herukkamehuun ja jäähdytä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon sekaan. Tarkista maku. Kaada mousse varovasti kulhoon herukoiden päälle. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.

Kun kakku on hyytynyt, kumoa se tarjoilulautaselle. Poista varovasti kelmu.

Kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria 
1 tl voita

Keittele kermaa ja fariinia kattilassa n 6 - 8 minuuttia. Kun kinuski on sopivan paksua, lisää voi. Huomioi keittäessä että kinuski paksuuntuu jäähtyessään, eli älä keitä liian paksuksi! Anna kinuskin jäähtyä hetken ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Voit viimeistellä kakun vielä herukkatertuilla. Valmista!






1 kommentti:

  1. Oi suussa maistuu punaherukka ja kinuski, kun näkee tuon kuvan!

    VastaaPoista