torstai 5. toukokuuta 2016

Vadelmaiset Marianneleivokset, viljaton





Rakas kuopus täytti 2 vuotta ja sitä juhlittiin mm näillä leivoksilla! Tämä viljaton herkku kannattaa tehdä edellisenä päivänä hyytymään. Tämän kaltaiseen törmäsin Yhteishyvä-lehdessä, ja tässä oma versioni siitä.

Tein kaksi torttupohjaa suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan. Vuoan koko on 38x25 cm. Tämän voi hyvin tehdä uunipellille, pohjan kokoa kannattaa sitten vain suurentaa. Leivoksia tuli 24 kpl, toki riippuu leivosten koosta miten monta tulee.

Torttupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän kautta muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Näitä pohjia tarvitset kaksi kpl.

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl Marianne-karkkeja murskattuna
3/4 dl sokeria
2½ dl vadelmia (varaa koristeluun myös vadelmia)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kermatilkalla ja lisää kermavaahtoon. Lisää seokseen murskatut Marianne-karkit ja sokeri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen.

Aseta toinen torttupohja irtopohjavuokaan. Kostuta pohja vedellä tai mehulla. Levitä täyte pohjan päälle ja täytteen päälle ripottele vadelmat. Aseta toinen torttupohja täytteen päälle, ja kostuta vedellä tai mehulla. 

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Siisti reunat ja leikkaa sopivan kokoisiksi leivospaloiksi. Koristele kermavaahdolla, vadelmilla ja Mariannerouheella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti