maanantai 16. toukokuuta 2016

Kinuskipalat mansikkavalkosuklaalla



No nyt olin hyvissä ajoin liikkeellä, kun tein kesän juhliin jo näitä! Nämä on siitäkin syystä mahtavia, kun voi leikata paloiksi ja pakastaa. Sieltä sitten ottaa sen verran tarjolle kun on tarvis. Hyvä vierasvara muutenkin, jos vain malttaa olla ottamatta silloin kuin ei ole vieraita... :D 

Muropohja ja kinuski ovat tuttuja Santerin leivoksista. Kinuskin päällä on valkosuklaata jossa on mansikkarakeita. Tummalla suklaalla vielä pieni viimeistely niin hyvä tulee! Nämä ovat hyvin makeita ja pieni pala riittää. Leikkasin levyn n 3,5 cm x 3,5 cm neliöiksi, niitä tuli 48 kpl eli aika paljon! 







Muropohja:
3½ dl vehnäjauhoja (ja hiukan suolaa)
3/4 dl sokeria
175 g pehmeää voita

Sekoita aineet ja levitä taikina jauhotetuin käsin tai kaulimalla leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 175 asteessa n 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kinuskitäyte:
125 g voita
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl siirappia  

Laita kaikki ainekset kattilaan, lämmitä seosta pienellä lämmöllä niin että voi sulaa. Keitä kinuskia n 15 - 20 minuuttia välillä sekoitellen. Kinuski on valmista, kun pintaan vedettäessä siihen jää hetkeksi vedetty viiva näkyviin. Levitä kinuski pohjan päälle ja anna jäähtyä.

Päällinen:
200 g valkosuklaata jossa on mansikkarakeita. (Tätä suklaata löytyy Lidlistä, Bellarom-merkkistä) 
tummaa suklaata muutama pala 

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.  Levitä suklaasula kinuskin päälle. Halutessasi voit sulattaa hieman tummaa suklaata ja pursottaa sitä sinne tänne valkosuklaan päälle. Vetele tummaa suklaata cocktail- tai hammastikulla, niin saat pinnan kauniimman näköiseksi. 

Anna jäähtyä ja odota että suklaa on jähmettynyt. Leikkaa paloiksi. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti