maanantai 14. joulukuuta 2015

Sulaneet lumiukot, lumiukkopiparitNämä sulaneet lumiukkopiparit sopii kyllä niin hyvin tähän talveen! Oikeastaanhan ne sopii jokaiseen talveen, koska lumiukot sulaa joka tapauksessa keväällä.

Nämä on jotenkin hellyyttäviä ja hauskoja! Ovat myös yksinkertaisia tehdä. 

Tarvitset pyöreitä tai kukanmuotoisia pipareita. Jäähtyneen piparkakun päälle asetetaan marmeladikuulan puolikas. 

Marmeladikuulien ostoon sellainen vinkki, että kannattaa ensin katsoa irtokarkeista onko siellä kuulia. Saa juuri sen määrän mitä haluaa.

Kuulan ja piparin päälle valutetaan valkoista pikeeriä. Pikeerin tein jälleen Kinuskikissan ohjeella. Tästä pikeerimäärästä riitti yhteentoista lumiukkoon.Pikeeri kannattaa laittaa esim pakastepussiin jonka kulmaan on tehty pieni reikä, ja siitä on kätevä ja siisti homma valuttaa pikeeri.

Pikeeri:
¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria

Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.Anna pikeerin jähmettyä kunnolla pursotuksen jälkeenSuun, silmät, napit ja kädet tein suklaapikeerillä eli tummalla kaakaolla värjäsin valkoisen pikeerin. Suklaapikeerin tarkempi ohje löytyy Kinuskissalta, mutta minä tein ihan oman pään mukaan. Lisäsin siis valkoiseen pikeeriin tummaa kaakaojauhetta niin paljon että väri oli mieleistä, ja löysytin sopivaksi lisäämällä kanamunan valkuaista.  Suun, silmät yms voi tehdä myös sulatetulla tummalla suklaalla.

Neniksi laitoin pienet palaset Snörenin laksitsinarua, se sopi värin ja mallin mukaan hyvin siihen tarkoitukseen. Hieno tulee varmasti myös oranssiksi värjätystä pikeeristä! Tai marsipaanistakin voisi neniä pyöritellä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti