lauantai 12. joulukuuta 2015

Piparkakkurasiat, piparkakusta tehty rasiaOlipa mukava tehdä näitä rasioita! En ole ihan varma onko perhe samaa mieltä asiasta...  Muistaakseni en ole koskaan tehnyt piparkakkutaloa, sen takia kun siinä on niin paljon näpertämistä, mutta näissä sitä oli sopivasti! Olen aina ajatellut etten osaa koristella yms, mutta näistä tuli kyllä ihan nättejä. Ja hienoa oli huomata että voi oppia ja keksiä uusia juttuja.

Tällainen on vaikka ihana lahja tai  jouluvieminen! Ja tällaisen voi viedä tuliaisena milloin vain, vuodenajasta riippumatta!


Näihin tarvitsee siis piparkakkutaikinan ja sydämenmuotoisia muotteja. Kaulimisen jälkeen painetaan isolla sydänmuotilla ja sen jälkeen sen sydämen sisältä otetaan sydän pienemmällä sydänmuotilla. Näitä "rei'ällisiä" sydänpipareita käytin neljä kpl per rasia. Pohjaksi ja kanneksi kokonainen pipari. Kannattaa painella myös pieniä sydämiä, niitä voit tarvita kannen tekemisessä/koristelussa.

Kun piparit on paistettu ja jäähdytetty, aletaan kokoamaan rasiaa. Tee ensin pikeeri jolla kiinnität palat toisiinsa ja koristelet piparit. Joku toinen olisi ehkä käyttänyt sulaa sokeria, mutta pikeeri oli oikein hyvä tähän kiinnitystarkoitukseen.Tällä ohjeella pikeeriä tulee reilusti, sillä voi koristella vaikka muitakin pipareita.

Pikeerin tein tällä ohjeella:

½ dl kananmunan valkuaista

3 dl tomusokeria
6 tippaa sitruunamehua

Vatkaa valkuaista ja 2 dl tomusokeria n 3 minuuttia. Lisää loput tomusokerista ja sitruunamehu. Vatkaa vielä muutama minuutti. Halutessasi voit värjätä pikeerin esim tomu- tai pastaväreillä.

Tomusokeria lisäämällä saat jämäkämmän pikeerin.

Alimmaiseksi siis kokonainen pipari ja päälle neljä kpl rei'ällisiä pipareita. Jos haluaa tehdä korkeamman rasian, niin sitten vain useampi rei'ällinen kiinnitetään päällekkäin. Kanneksi kokonainen pipari jonka voi koristella miten haluaa.

Itse koristelin valkoisella ja vaaleanpunaiseksi värjätyllä pikeerillä. Lisäksi käytin valkoisia helmikoristeita. Rasian sisälle laitoin Marianne rakeita ja irtokarkkilaarista "munia". Mielestäni nuo karkit sopivat hyvin juuri näiden rasioiden tyyliin. 

Hakusanat: piparkakkurasia piparkakkurasiat piparirasia pipari rasia piparipurkki korurasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti