keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Piilokuviokakku



Tulipa hauskan näköisia kakkuja näistä! Resepti löytyi Kinuskikissan kirjasta "Helpot suosikit". Kakut maistuivat lapsille ja ne saivat ihastelua osakseen. Mukavaa tehdä ja kokeilla aina jotain erilaista ja uutta! 

Tässä kakussahan sisällä oleva kuvio tehdään kypsästä kakkutaikinasta. Kuvioita voi kokeilla erilaisia ja minä päädyin tällä kertaa sydämeen ja hahmoihin. 

Perustaikina:
225 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa (laitoin maitoa)

Värillinen taikina:
1/3 perustaikinasta
elintarvikeväriä tai 2 rkl kaakaojauhetta

Vaalea taikina:
2/3 perustaikinasta
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunanmehua 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kevytkerman kanssa.

Ota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen elintarvikeväri tai kaakao. Levitä taikina pellille leivinpaprun päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä.  

Värillisen taikinan kypsyessä viimeistele vaalea taikina ja lisää siihen sitruunankuoriraaste ja -mehu.  

Voitele ja korppujauhota leipävuoka (1,5 l). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota värillisestä kakkupohjasta muotilla kuvioita ja aseta kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomioi suunta: kumottaessa kakku kääntyy toisinpäin. Painele ja asettele vuoanpohjalle levitettävä taikina niin, ettei taikinan ja kuvioiden väliin jää ilmataskua.

Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.  

Päälle laitoin tummaa suklaata ja valkosuklaata sulatettuna. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti