lauantai 30. syyskuuta 2017

Vohvelikakku omenalla ja kinuskilla




Olin luvannut lapsille että tänään paistellaan vohveleita. Tänään sain myös hakea ystävältä ihania, raikkaita ja punaisia omenoita. Syttyi ajatus yhdistää jotenkin omenat ja vohveli, syntyi vohvelikakku omenalla ja kinuskilla!

Vohvelitaikina:
5 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria
1 tl suolaa 
n 50 g voisulaa 

Laita astiaan puolet maidosta, lisää kananmunat hyvin sekoittaen. Lisää jauhot. Lisää loput maidosta, sekä sokeri, suola ja voisula. Paista vohveleiksi.

Omenatäyte:
n. 1 kg omenakuutioita (en kuorinut, poistin vain siemenkodat ja kannat kun käytin kotimaisia omenoita)
50 g voita
2 tl vaniljasokeria

Laita voi sulamaan paistinpannulle ja lisää omenakuutiot pannulle. Kääntele omenoita kuumalla pannulla kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää vaniljasokeri ja sekoita. 

Kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Keittele kattilassa kermaa ja fariinisokeria noin 8 - 10 minuuttia. 

Kokoa kakku vohveleista, omenatäytteestä ja kinuskista. Laita jokaiseen väliin omenatäytettä ja noin ruokalusikallinen kinuskia. Tähän sopisi hyvin myös pieni määrä puolukoita joka väliin ripoteltuna. Kaada loput täytteestä ja kinuskista kakun päälle. Vohveleita voit laittaa niin monta kuin haluat, arvioi täytteen riittävyys tuolloin.

Meillä tämä tarjoiltiin niin että nostettiin lautaselle yksi vohveli kerrallaan. Tämä oli herkullista ja aika makeaa, puolikas vohveli täytteineen on aika sopiva herkkupala per nenä. Tämä maistuu hyvin myös vaniljajäätelön kanssa!







1 kommentti:

  1. Kiitos omppuvinkistä! Meillä tarjotaan tätä ensi viikolla välipalaksi :-)
    Satu

    VastaaPoista