tiistai 25. lokakuuta 2016

Popcornkakku




Tästä tuli todella ihanaa! Popcornia, maitosuklaata ja kinuskia, ihana suolaisen ja makean yhdistelmä! Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan Helpot suosikit -kirjasta. Vaihdoin suklaan valkosuklaasta maitosuklaaseen ja tein 1,5 kertaisena annoksen. Itse en niin välitä valkosuklaasta, niin maitosuklaa oli kyllä todella hyvä valinta tähän. Tykkään myös siitä että ainekset ovat yksinkertaisia ja tavallisia, ei mitään erikoisia.

Laitan tähän ohjeen ja miten minä tein. Ohje on siis 1,5 kertainen alkuperäiseen verrattuna, mutta poppareita laitoin vähän vähemmän. Kinuskikastikkeen tein yksinkertaisena. Tämän voi tehdä myös rengasvuokaan, tai vaikka suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan.

Ainekset
n 4,5 litraa popcorneja
(suolaa)
150 g voita
1,5 dl vaaleaa siirappia
300 maitosuklaata (tai jotain muuta suklaata)
(vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, sormisuolaa)

Kinuskikastike
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Valmista popcornit. Popcornit saavat olla aika suolaisia. Mittaa voi ja siirappi kattilaan ja lämmitä sekoitellen kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa voi-siirappiseokseen. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut.

Ota popcorneja talteen n 0,75 litraa koristelua varten. Sekoita suklaaseos loppujen poppareiden joukkoon.

Vuoraa noin 3 litran vetoinen kulho/vuoka kelmulla ja painele suklaa-poppariseos kulhoon. Nosta jähmettymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

Kumoa jähmettynyt kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Painele koristeluun jemmattuja poppareita kakun pintaan sen verran kuin haluat, voit jättää vähän talteen vielä kinuskin päälle laitettavaksi.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä sekoitellen n 5 minuuttia. Jäähdytä ja valuta kakun päälle. Painelin vielä vähän poppareita kinuskin päälle. 

Kakusta saa leikattua palasia esim veitsellä

Voit ripotella kakun päälle sormisuolaa, painella suolapähkinöitä ja vaahtokarkkeja.  







2 kommenttia:

  1. Olipa hyvää. Lastenkutsukakku ��
    Seuraavalla kerralla lisään suolapähkinöitä tai sormisuolaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Itsekkin ajattelin kun toisen kerran tein että suolaa kannattais lisätä. Taidan lisätä ohjeeseen. Ja suolapähkinät on loistava idea!

      Poista