keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Pieniä näperryksiä




Keräilin tähän muutamia juttuja mitä olen lähiaikoina puuhaillut. Rakastan tehdä kaikkea tällaista! Ylläoleva on ihan tavallinen hedelmäsalaatti, mutta koristelin sen kukilla ja perhosilla. Kukat ja perhoset on tehty muotilla, mm persikasta, kiivistä, banaanista ja melonista. Päälle sulatin muutaman palan valkosuklaata. Kukilla saa ihanaa lisäilmettä helposti!

Alla oleva "Puput kukkaniityllä" tarjotin oli ihana tehdä! Siihen otin myös muoteilla kukkia erivärisistä porkkanoista, kurkusta ja paprikasta. Hetken kiehautin porkkanasiivuja ja näin sain painettua kukat helpommin kuin raa'asta porkkanasta. Tämäkin oli ihan oman mielikuvituksen tuotetta ja oli mahtavaa kun sain siitä sen näköisen kuin olin ajatellutkin. Puput on siis tehty kananmunista.






Yhtenä päivänä tarjosin lapsille välipalaksi pizzaa.. tosin se ei ollut aivan tavallista pizzaa. Vesimelonista saa vaikka mitä herkullisia juttuja tehtyä! Päälle laitoin appelsiinia, tummia viinirypäleitä, pähkinöitä ja kiiviä. Päälle raastoin hieman valkosuklaata. Olipa hyvää ja raikasta pizzaa!






Eräänä päivänä tein ruoaksi lohkoperunoita ja makkaraa. Mielikuvitus teki tepposet ja niimpä pienen tytön annos näytti tuolta mitä alemmassa kuvassa näkyy. Muotilla saa makkarasta nalleja ja sydämiä, puu muodostui lohkopotuista ja varsi juustosta. Ainakin äitillä oli hauskaa kun sai askarrella, ja mielissään tyttö söi!




Yhden perheenjäsenen synttäreitä juhlittiin taannoin. Synttäripöytään tein Lakritsi-sitruunakakun. Tämä oli kyllä niin uskomattoman ihana kakku, että tulee takuulla tehtyä toisenkin kerran! Ohje löytyy tuolta: Lakritsi-sitruunakakku 
Muuten tein tuolla ohjeella, mutta lakritsin ostin irtokarkkilaarista ja hyvin toimi sekin. Voin kyllä suositella tätä kakkua jos haluaa oikein herkullisen kakun! 








2 kommenttia:

  1. Mielettömän ihania ideoita. Tuo tarjotin on mahtava, kaunis salaatti! Pakko kokeilla itsekin joku kerta. =)

    VastaaPoista