sunnuntai 3. maaliskuuta 2019
Laskiaiskakku
Laskiaissunnuntai, mielessä laskiaispullat. Ajattelin kuitenkin että haluan tehdä jotain muuta kuin pullaa. Tuli ehdotus: Miten olis se mustikkapiirakkakakku, mutta laittais mustikan tilalle mansikkaa?
Tein siis Kinuskikissan kirjan ohjeella, mutta vaihdoin mustikan mansikkaan. Mansikkatäytettä en käyttänyt uunissa vaan hyydytin liivatteella, toisin kuin mustikkatäyte käytetään uunissa. Täältä löytyy mustikkapiirakkakakun resepti: Mustikkapiirakkakakku
Tämä kakku maistuu laskiaiselle! Siinä on kardemummaa, mansikkahilloa ja kermaa, tarvitseeko muuta!
Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
150 g voita
1 muna
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla, voitele vuoan reunan alaosa.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja nypi sekaisin pehmeän voin kanssa. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja n 3 cm:n verran reunoille. Levittäminen onnistuu parhaiten sormilla, tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Paista 200 asteessa n 15 minuuttia. Kun otat pohjan uunista, voit painella pohjaa vielä niin että reunat jäävät korkeammaksi. Jäähdytä pohja.
Mansikkatäyte
500 g pakastemansikoita
½ dl sokeria
2 rkl kaupan mansikkahilloa
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaa kylmään veteen. Laita mansikat kattilaan sokerin kanssa, kuumenna niin että mansikat ovat sulaneet. Lisää seokseen kaupan mansikkahillo ja soseuta. Kuumenna kunnolla kuumaksi ja lisää liotetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada se pohjan päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
Kermatäyte:
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon mascarponejuusto, sokerit ja kardemumma. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Levitä seos varovasti mansikkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Päälle pursotin vielä vispikermasta pallukoita.
Näyttää hyvälle,pitää kokeilla myös.
VastaaPoistaVoin kyllä suositella!
Poista