perjantai 22. maaliskuuta 2019

Appelsiinirahkapiirakka mehiläisteemalla




Kesää kohti mennään! Mehiläisparvi pörähti rahkapiirakan päälle! Tällainen piirakka on ollut mielessä jo pitkään ja tänään ihana aurinkoinen kevätpäivä inspiroi tekemään sen!! Tällä tyylillä tehtyinä olen nähnyt sellaisia että mehiläiset on tehty persikoista, halusin pienempiä ja enemmän, niimpä tein mehiläiset säilykeaprikooseista.

Tällä teemalla voi koristella millaisen rahkapiiran haluaa, minä valitsin Kinuskikissan ohjeen johon tulee appelsiinirahkaa. Lisäsin vain siihen vähän tavallista rahkaa ja hieman sokeria. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: Kinuskikissan rahkapiirakka



Muropohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Appelsiinirahkatäyte:
400 g appelsiinirahkaa

1 dl maitorahkaa
3 munaa
1 ½ dl kuohukermaa

3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Mehiläiset
n. 240 g (valutettuna) aprikoosinpuolikkaita

Tummaa suklaata
mantelilastuja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin muna, sitten leivinjauhe ja lopuksi vehnäjauhot delilitra kerrallaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. 


Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään vatkaimella sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Voit suojata piirakan foliolla tai laittamalla toisen uunipellin piirakan yläpuolelle.

Jäähdytä piirakka. Huuhtele ja kuivaa aprikoosit. Sulata suklaa pussissa vesihauteessa, tee kulmaan reikä ja pursota suklaasta silmät ja raidat. Tee pienet viillot siipien kohdalle ja upota mantelilastut viiltoihin.  Asettele aprikoosinpuolikkaat piirakan päälle ja tarjoile! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti