sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Porkkanakakku





Porkkanakakku oli ollut monta viikkoa mielessä ja nyt tuli tämä herkku tehtyä kun oli rakkaita ihmisiä käymässä! Halusin siitä hieman eri näköisen kuin yleensä porkkanakakut ovat, niimpä otin taas käyttöön tutun ja rakkaan tyllan. Kuorruteen tein myös erilaisena kuin yleensä, tämä sisältää vispikermaa ja appelsiinituorejuustoa. 

Kakkupohjan tein hieman mausteita lisäten ja pähkinän pois jättäen tällä Annin uunin Maailman Paras Porkkanakakku-reseptillä. 


Porkkanakakkupohja

3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
300 g porkkanaraastetta 

Mittaa sokeri, munat ja öljy kulhoon ja sekoita kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi nuolijalla sekoittaen ja käännellen, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Kaada taikina voideltuun 24 cm vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasossa noin 50 minuuttia, tai kunnes se on kypsä. Kokeile kypsyyttä puutikulla jos olet epävarma. Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullanruskea. Annan kakkupohjan  jäähtyä hetken vuoassaan, kumoa. Jäähdytä nyt pohja täysin ennen kuin teet kuorrutteen/täytteen. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. 

Kuorrute/täyte

2 dl vispikermaa
1 rasia appelsiinituorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
Tomusokeria oman maun mukaan

Vaahdota vispikerma ja lisää siihen tuorejuusto, makeuta oman makusi mukaan. Levitä noin puolet kuorrutteesta kakun väliin.  Jos haluat pursottaa eri värisiä ruusukkeita, erota osa kuorrutteesta ja värjää elintarvikevärillä, käytin oranssia tomuväriä. Pursota kuorrute ruusukkeiksi kakun päälle. Huom! Appelsiinituorejuustoa käytettäessä huomio tuorejuustossa olevat appelsiinikuoren palaset, voi vaikuttaa pursotukseen ja tukkia välillä tyllaa. 

 




 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti