torstai 28. kesäkuuta 2018
Sitruunakääretorttu
Tuli tarve leipasta jotain ja jääkaapissa oli sitruunarahkapurkki. Eipä tarvinnut kauaa miettiä millaiseksi se rahkapurkki muuttuu! Tästä tuli raikas ja tein tämän gluteenittomana. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, Lemon curd-tahna saattaa olla sellainen jota ei aivan jokaisen kaapista löydy, mutta sitä kannattaa kyllä kokeilla! En tietenkään malttanut olla laittamatta torttua päältäkin koreaksi, ja ihanaa se on ilman päällistäkin!
Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri, lisää siivilöiden kuivat aineet varovasti käännellen. Paista torttupohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
sopivasti sokeria
Lemon curd-tahnaa
Vaahdota vispikerma ja lisää siihen rahka. Sekoita ja lisää sokeria oman maun mukaan. Sivele torttupohja aivan ohuelti Lemon curdilla ja levitä täyte. Rullaa rullaksi ja nosta jääkaappiin.
Päällinen:
1 prk Flora vispiä
tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
Vaahdota Flora ja mausta tomusokerilla. Ota pieni määrä vaahtoa erilleen ja värjää elintarvikevärillä keltaiseksi. Laita vaahdot samaan pursotuspussiin vierekkäin ja pursota kauttaaltaan ruusukkeita.
Herkullisen kääretortun olet tehnyt:)...niinkin kaikki ne leivonnaiset jotka olet tehnyt,herkkuja:)
VastaaPoistaLöysin sinun blogisi ...paljon ennen kuin minä omani aloitin,
lisäsin sinut "vieraslistalleni:)"
Hyvää Kesää!
Kiitos Liisa! Hyvää kesää myös sinulle! :) Kävin kurkkaa blogisi ja todella hyvältä vaikuttaa!
Poista