torstai 31. toukokuuta 2018

Valkosuklaa-limekääretorttu, kääretorttutoukka



Raikasta ja makeaa! Kesä oli mielessä kun tein tämän kääretorttukakun lastenjuhlapöytää ilahduttamaan. Visio ulkonäöstä ei aivan toteutunut, mutta maku oli hyvä ja raikas. Tätähän ei ole pakko tehdä toukan muotoon ja voi hyvin jättää ilman päällistäkin. Tai voi pursottaa päällisen ruusukkeiksi.

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n 8 minuutti. Kun pohja on paistunut, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. 

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk lime-sitruunarahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 ½ limen mehut
70 g valkosuklaata

Lime curd-tahnaa

Vaahdota vispikerma ja lisää rahka, tuorejuusto ja limenmehu. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää täytteeseen. Täyte voi vaikuttaa löysähköltä, mutta rullautui minulla ainakin oikein hyvin. Tarvittaessa nosta täyte hetkeksi jääkaappiin tanakoitumaan.

Sivele torttupohja Lime curdilla ja levitä sen jälkeen täyte. Rullaa torttu ja nosta se vetäytymään jääkaappiin.

Päällinen:
1 prk Flora Vispiä
4 tl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
karkkeja

Vaahdota Flora Visp, lisää siihen sokeri ja väriaine. Päällystä kääretorttu kauttaaltaan kevyesti. Pursota lopuksi kauttaaltaan ruohotyllalla ja koristele karkeilla. 

Ruohotyllalla pursottaminen saattaa olla aluksi haastavaa. Kun oikean tekniikan hoksaa, homma käy paremmin. Pursottaminen kannattaa tehdä ripeästi ja pursotinpussin voi välillä laittaa jäähylle kylmiöön. Vedä pursotinta itseesi päin samalla kun pursotat, näin "karvoista" tulee irtonaiset ne nousee nätimmin.