torstai 26. huhtikuuta 2018
Fariinimarengit
Simaa tehdessä ja fariinisokeria kaataessani tuli mieleen nämä fariinimarengit! Eipä muuta kuin uuni lämpiämään ja tekemään marenkeja! Nämä on kyllä aivan ihanan rapeita ja herkullisia! Fariinisokeri antaa marengeille kivan maun ja hyvän värin. Marengit valmistuu kyllä niin yksinkertaisista aineista! Tein marengit hiukan muokaten tällä DanSukkerin ohjeella
Ainekset:
3 kananmunan valkuaista
3 dl fariinisokeria
1,5 tl perunajauhoja
Pinnalle:
fariinisokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit vähitellen lisäten ja koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa.
Pursota marengit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle fariinisokeria. Tällä ohjeella minulla tuli kolme pellillistä marenkeja, riippuu toki minkä kokoisia tekee. Kypsensin marengit uunissa kiertoilmalla n 90 - 100 asteessa, reilun tunnin. Laitoin kaikki kolme peltiä yhtäaikaa uuniin ja muutaman kerran vaihdoin peltien paikkaa. Anna marenkien kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti