Näistä tuli aika söpöjä ja ihania, sekä maultaan että ulkonäöltään! Aion käyttää näissä käyttämääni tekniikkaa muulloinkin. Ostin siis Ikeasta pieniä silikonimuotteja, joihin tein juustokakut. Pakastin ne, jotta sain irtoamaan silikonivuoista ja kippasin kauralastun päälle. Pakastamisen jälkeen kakun rakenne pysyi hyvänä, väittäisin ettei juurikaan huomaa että on pakastettu.
Maut olivat selvät heti, punaherukkaa ja valkosuklaata. Ohjeen löysin täältä: Punaherukka-valkosuklaakakku
Tein siis ensin punaherukkatäytteen ja jaoin pieniin muotteihin joihin olin suihkauttanut vuokasprayta. Uskon että sprayta ei välttämättä tarvitse laittaa. Annoin punaherukkaosan hyytyä ja tein sen jälkeen valkosuklaatäytteen. Annoin kakkujen hyytyä jääkaapissa ja siirsin ne sitten pakasteeseen. Pidin pakasteessa seuraavaan päivään saakka, mutta riittää että ne ovat kauttaaltaan jäätyneet. Pakastamalla saa ongelmitta silikonivuoat irti kakuista.
Punaherukkatäyte:
- 300 g punaherukoita
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Valkosuklaatäyte:
- 3 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
Kun kakut ovat hyytyneet, nosta ne pakastimeen. Jäätyneet kakut on helppo irroittaa vuoista. Käytin "kakunalusina" kauralastuja, ne sopivat siihen oikein hyvin.
Kun kakut olivat sulaneet ja muuten valmiit, tein päälle vielä valkosuklaaganachen:
70 g valkosuklaata
0.5 dl kuohukermaa
Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja jätä hetkeksi seisomaan. Sekoittele ganache ja anna hetken jäähtyä. Lusikoi pieni määrä ganachea kakkujen päälle sekä koristele punaviinimarjoilla.