sunnuntai 6. marraskuuta 2016
Naked cake, suklaasta ja vadelmista
No nyt tuli vihdoin tehtyä se ensimmäinen "nakukakku"! Alkuperäisen ohjeen bongasin täältä.
Vaihdoin alkuperäisen ohjeen kinuskin vadelmiin. Arvelin että vadelmat raikastaa makua ja ne sopikin tosi hyvin tähän! Suklaaganachen vaahdotin jäähtyneenä. Tuhti ja suklainen kakku oli tämä!
Pohja
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka tai tavallinen kakkuvuoka. Käytin 22 cm vuokaa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut voi ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista n 45 min 175 asteessa. Anna hetken aikaa jäähtyä ennen kuin kumoat. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Suklaaganache
4 dl vispikermaa
350 g tummaa leivontasuklaata (käytin Pirkan)
30 g voita
n 3 dl vadelmia
Kuumenna kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää hieman rouhittu suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi. Jäähdytä ganache jääkaappikylmäksi, sekoita välillä muutaman kerran. Vaahdotin jäähtyneen ganachen sähkövatkaimella. (alkuperäisessä ei vaahdotettu)
Kostuta alin kakkulevy vahvalla kahvilla ja levitä ganache. Ripottele ganachen päälle puolet vadelmista. Lisää toinen kakkulevy ja tee kuten ensimmäisessä. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja levitä loput ganachesta. Koristele haluamillasi suklaakarkeilla ja fudgepaloilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.