tiistai 5. heinäkuuta 2016
New York cheesecake karpalo/puolukka-suklaa, paistettava juustokakku
Tässä joku aika sitten pääsin maistamaan ensimmäistä kertaa paistettua juustokakkua. Se maistelu oli ihan uskomaton makuelämys, tuntui etten ole aikoihin maistanu mitään niin hyvää! Silkkisen pehmeä suuntuntuma ja ihana maku! Sen jälkeen näitä tullut tehtyä muutamia ja muutkin ovat kovasti tykänneet.
Mielestäni tämä karpalo/puolukka-suklaa yhdistelmä oli aivan ihana ja onnistunut! Olen tehnyt tätä mm myös vadelmasta, mustikasta ja punaherukasta. Marjat voi ropotella pelkästään päälle, ei välttämättä tarvii väliin laittaa.
Alkuperäinen ohje on Leila Lindholmin "Pala kakkua - ja paljon muuta" -kirjasta.
Pohja:
300 Digestivekeksejä
150 g sulaa voita
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos 24 cm tai 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla. (22 cm vuoalla tulee hieman korkeampi kakku ja itse tykkäsin siitä.) Paista pohjaa 175 asteessa n 10 minuuttia.
Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa (muunkin merkkiset tuorejuustot käyvät)
2,5 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
n 3 dl puolukoita ja/tai karpaloita
50 g tummaa suklaata
Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sileäksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen ja lisää sen jälkeen kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, tai vesihauteessa. Lisää valkosuklaa täytteeseen.
Kaada puolet täytteesta esipaistetun pohjan päälle, ripottele päälle puolukoita ja/tai karpaloita ja raastettu tumma suklaa. Lisää loput täytteestä ja paista kakkua 175 asteessa n 40 - 50 minuuttia. Jos kakku alkaa ruskistua päältä, peitä kakku foliolla. Itse tykkään että kakku ei juurikaan ole ruskistunut päältä. Sammuta uuni ja anna kakun vielä kypsyä jälkilämmössä n 30 minuuttia. (Sammutin uunin kun kakku ei ollut enää keskeltä hyllyvää)
Jäähdytä kakku ja säilytä jääkaapissa. Herkullisinta seuraavana päivänä ja siitä eteenpäin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti