sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Raikas Hedelmächarlotte, viljaton





Tällainen kakku oli ollut pidempään mielessä tehdä. Tietenkään siitä ei tullut ihan sellainen kuin mielessäni olin ajatellut.. mutta loppujen lopuksi olin aika tyytyväinen! Täytteen mausta tuli raikas, persikkainen ja vähän sitruunainen.

Tässä kakussa on se hyvä puoli, että tämä on myös viljaton. Silti kakusta saa vaikka kuinka näyttävän näköisen erilaisilla koristeluilla. Kermapursotuksia voisi myös tehdä esim reunoille. Ja vaihtelemalla hedelmiä ja asettelua saa vaikka millaisia kuvioita.

 


Vuoraa noin kahden litran kokoinen kulho kelmulla. Asettele hedelmänpaloja kulhon pohjalle haluamaasi muotoon. Tein niin että lisäsin välillä täytettä ja sitten taas rivin hedelmäsiivuja/paloja, näin hedelmänpalat pysyivät hyvin paikoillaan. Itse käytin ananasta, persikkaa, kiiviä ja viinirypäleitä.




Täyte:
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
2 dl mascarponejuustoa
1/2 dl sitruunamehua
5 liivatelehteä
1/2 - 3/4 dl sokeria
3 dl soseutettua persikkaa.

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen maitorahka ja mascarponejuusto. Lisää seokseen sokeri ja persikkasose. Laita sitruunamehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, sulata siihen lionneet liivatelehdet. Kaada sitruuna-liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada täyte hedelmillä vuorattuun astiaan. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele. Välttämättä ei koristeluja vaadi, tulee kaunis muutenkin!












perjantai 29. tammikuuta 2016

Palvikinkkurouhe-tonnikalamunakasrulla, viljaton, vhh




Silloin tällöin tulee tehtyä munakasrullaa. Itse tykkään tosi paljon tästä ruoasta! Tämä on viljaton ja vähähiilihydraattinen. Nyt oli käytössä näitä aineksia ja syntyi todella herkullinen munakasrulla. Salaatin kanssa oikein hyvä ruoka, ja seuraavakin päivänä maistuu hyvälle. Ei todellakaan tarvi mitään jauhoja tähänkään herkkuun!

Munakaspohja:
4 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
(ripaus suolaa)

Riko munat astiaan ja riko haarukalla munien rakenne rikki. Lisää kerma ja sekoita. Halutessasi lisää ripaus suolaa. Kaada seos uunipellille ja paista 200 asteessa n 20 minuuttia. Paistamisen jälkeen kumosin levyn toiselle paperille kuten kääretortun.

Valmista täyte sillä aikaa kun pohja on uunissa.

Täyte:
200 g palvikinkkurouhetta (esim Korpelan)
1 prk tonnikalaa
1/2 paprika
1 sipuli
n 1 - 1.5 dl mascarponea, smetanaa, tuorejuusto tms
mausteita 
juustoraastetta

Pilko paprika ja sipuli pieneksi, pehmennä ne paistinpannulla voinokareen kanssa. Lisää seokseen mascarpone tms sekä kinkkurouhe ja tonnikala. Lisää mausteita oman maun mukaan. 

Ripottele juustoraastetta kumotun munakaspohjan päälle. Levitä muu täyte ja rullaa rullaksi. Ripottele vielä vähän juustoraastetta rullan päälle ja laita hetkeksi uuniin 225 asteeseen.







 

perjantai 22. tammikuuta 2016

Juustokakkuperhonen, hyydykekakku, perhonen juustokakusta, perhoskakku





Muutaman tällaisen perhoskakun olen lähiaikoina tehnyt. Kummallista että en ole missään milloinkaan nähnyt juusto/hyydykekakusta tehtyä perhosta! Nyt tuli mieleen tämä idea ja oli tottakai kokeiltava.  Ja ihastuin! Saa tehtyä vaikka minkä värisiä perhosia! 

Itse en ole koskaan oikein innostunut marsipaani yms massoista tehtyihin kakunpäällisiin. Onhan ne kauniita nekin, mutta tällaisessa kakussa aidot värit pääsevät hienosti oikeuksiinsa.

Nämähän tehdään niin, että ensin tehdään juusto/hyydykekakku. Annetaan hyytyä seuraavaan päivään. Halkaistaan kakku kokonaan puoliksi, ja käännetään puolikkaat toisinpäin. Veitsellä leikkaamalla muotoilin siivet haluamaani muotoon. Lopuksi koristellaan.






Keltaisessa perhosessa täytteen makuna on lime. Päällisen tein persikasta, juurikin värin vuoksi. Mautkin olivat ihan kohdallaan ja raikkaita.






Punaisen perhosen makuna on vadelma. Päälliseen keitin vadelmia ja siivilöin siemenet pois. Lisäksi laitoin kaupan vadelma-mustikkamehua. Tuli punainen väri esillä juuri niin kuin halusinkin.




Tuntosarvet tein sulatetusta suklaasta.






maanantai 18. tammikuuta 2016

Pieniä juttuja...





Tähän keräilin muutaman jutun mitä olen lähiaikoina tehnyt. Hiirten korvat tuli porkkanasta, silmät ja nenä mustapippurista. Kiinnitin silmät ja nenän majoneesilla. Korvat sai nätisti paikalleen kun teki pienen viillon kanamunaan ja siihen laittoi porkkasiivun. Jos haluaa kokonaan syötäviä hiiriä, silmät voisi tehdä jostain muusta, vaikkapa mustia oliiveja käyttäen. Täällä 5 v söi vahingossa pippurin ja kylläpä hän säikähti! Toinen lapsi taas söi pippurit hyvillä mielin eikä ollut millänsäkkään vaikka tulista oli! :D Hännät olisin halunnut tehdä ruohosipulista, mutta sitäpä ei tietenkään ollut joten leikkasin kurkun kuoresta ohuet viirut hänniksi. 
 




Miniluumutomaateista syntyi sydämiä! Nämä syntyy niin että leikkaa tomaatin sivusta vähän pois ja yhdistää cocktailtikulla kaksi tomaattia. Pientä ja yksinkertaista!








Ja sitten oli kokeiltava vielä tehdä kananmunista sydämenmuotoisia.. Keitin munia n 8 minuuttia ja kuorin mahdollisimman lämpimänä. Pesin maitopurkin ja leikkasin sen auki niin että sain painettua kananmunan purkin kulmaa vasten. Samalla painoin puutikulla kananmunan päältä niin kauan että kananmunaan jäi kunnon painauma. Näin niistä tuli sydämenmuotoisia. 

Nämä ideat eivät ole minun keksimiä, olen nähnyt samankaltaisista kuvia ja halunnut kokeilla toteuttaa näitä, omalla tavallani. Tällaiset pienetkin asiat tuovat iloa arkeen ja ruokaan!



 

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Riikinkukot hedelmistä ja kasviksista , ananas-mandariiniauringot ja -leijonat






Nyt on ollut ns hedelmilläleikkimiskausi! Mukavaa! Tätä alan harrastamaan enemmänkin. Vain mielikuvitus rajana ja voi tehdä hedelmistä ja/tai kasviksista. Nuo riikinkukot oli erityisen hauska tehdä!

Jonkun mielestä ehkä turhamaista puuhaa, mutta minä niin tykkään! Tuotokset kyllä katoaa todella nopeasti, mutta syötäväksihän ne on tarkoitettukkin. 















tiistai 5. tammikuuta 2016

Pienet sydänpizzat






Tuli mielehen tehdä pikkupizzoja lasten kanssa! Mietin vain miksi en ole aiemmin hoksannut käyttää piparkakkumuottia tähän tarkoitukseen.. oli loistava juttu kun sai tehtyä niin nopeasti ja helposti sai hyvän muotoisia sydämiä! Tästä lähtien voidaan  tehdä vaikka minkä muotoisia pizzoja!  Olen aina inhonnut kaulita pieniä pyöreitä pizzapohjia, ja siksipä niitä ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä. Tämä kokeilu oli onnistunut ja tehdään aivan varmasti toistekkin! 

Pizzapohjat tein tällä ohjeella:
2,5 dl käden lämpöistä vettä
1 rkl sokeri
1 tl suolaa
25 g hiivaa
7 - 8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä 

Sekoita veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja lopuksi öljy. Vaivaa taikinasta tasainen ja kimmoisa. Anna kohota puolisen tuntia. 

Kaulitsin taikinan ohuehkoksi levyksi ja painelin sydänmuotilla. Tuon kokoisesta taikinasta tuli 25 kpl pikkupizzaa. Käyttämäni muotin korkeus oli 9,5 cm ja leveys 10.5 cm. 




Lisää mieleiset täytteet ja paista 225 asteessa n 12 minuuttia.





Näitä voisi hyvin tehdä vaikka juhliin. Sydämenmuoto säilyi hyvin!

 











maanantai 4. tammikuuta 2016

Nukkuva riisinalle munakaspeiton alla ja riisi-lihapullakilpikonna





Nyt tuli kyllä vähän leikittyä ruoalla, mutta niin kivaa se on että sallittakoon! Mukavia ja lapsille mieleisiä annoksia syntyi. 

Riisin sekaan laitoin vähän sulatejuustoa, jotta riisi ei olisi niin irtonaista. Öljysin jäätelökauhan ja laitoin riisin siihen ja kippasin pallukan lautaselle. Korvia muotoilin lusikoiden avulla sopivan näköisiksi. Korvissa, nenässä ja silmissä on kurkun kuorta leikattuna sopivaksi ja nenän kolmio juustosta. 

Nallen munakaspeittoon tein ensin porkkanasta ohuita siivuja, jotka asettelin paistinpannulle mieleiseen muotoon. Päälle kaadoin seoksen jossa oli yksi kananmuna, loraus kermaa ja ripaus suolaa. Ja sitten vaan paistellaan!

Peiton alta löytyy muutama pieni lihapulla. 







Kilpikonnan mittasuhteet meni vähän pieleen, mutta kilpikonnaksi on tunnistettu! Silmät majoneesista ja mustapippureista.