sunnuntai 6. joulukuuta 2015
Sunnuntain Suklaatorttu
Tästä tortusta tuli mukavan pehmeä, ei liian jämäkkä. Laitoin liivatelehtiä vain kaksi, ja se oli hyvä niin. Piparkakkupohja toi hyvästi makua. Täyte syntyi jääkaapissa olleista tarvikkeista eli kokeillen.. ja oli onnistunut tämä kokeilu.
Pohja:
150 g piparkakkuja
50 g voita
Täyte:
150 g tummaa suklaata
1 prk Flora Visp
1 prk ranskankermaa
1 prk mascarponejuustoa
1 rkl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl kahvia
Murustele piparit ja sekoita voisulan kanssa. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Visp. Sekoita ranskankerma ja mascarponejuusto keskenään sileäksi.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja lisää se ranskankerma-mascarpone seokseen. Lisää tämä seos ja sokeri Flora Visp-vaahtoon. Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja kaada seos täytteen sekaan ohuena nauhana ja hyvin sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluusti yön yli. Koristele valko- tumma- ja maitosuklaarouheilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti